Translate

maanantai 29. syyskuuta 2014

The perfect breakfast

Tänään tehtiin sitten oikein kunnon aamupala, amerikkalaisia pannukakkuja, croissantteja, pekonia ja munakokkelia.


 Pannukakkujen kanssa oli vielä vaahterasiirappia, itsetehtyä omenahilloa ja vaniljajäätelöä.

Amerikkalaiset pannukakut



Raaka-aineet

  • 3 munaa
  • 2-3rkl fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 3tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
  • ½tl suolaa
  • 2-3dl maitoa
  • 2dl piimää tai kermaviiliä
  • ½dl voisulaa tai öljyä
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat taikinasta paksun
  4. Paista pienellä munakaspannulla tai blinipannulla paksuja pannukakkuja.
  5. Kuumenna pannu kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa.

Croissantit



Raaka-aineet

  • 3dl maitoa
  • 50g hiivaa
  • 1 muna
  • 1½tl suolaa
  • 150g margariinia tai voita
  • n. 8dl vehnäjauhoja
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää muna, jauhot ja suola.
  3. Lisää pehmeä rasva taikinaan viimeiseksi ja kohota.
  4. Vaivaa taikina hyvin leivonta-alustalla, jotta sarvet eivät repeilisi.
  5. Kauli taikina kahdeksi pyöreäksi, suureksi levyksi ja jaa ne molemmat kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä.
  6. Kääri sektorit sarviksi niin, että aloitat leveämmästä reunasta.
  7. Laske ne leivinpaperille vähän kaarelle.
  8. Kohota voisarvet uudestaan leivinliinan alla.
  9. Voitele munalla ennen uuniin laittoa.
  10. Paista sarvia 225°C n. 12 minuuttia. 

Munakokkeli

  • 7 kananmunaa
  • 7rkl kermaa
  • suolaa
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään.
  2. Sulata nokare voita teflonkattilassa.
  3. Kaada seos kattilaan ja sekoita 2-3 minuutin ajan. 
  4. Munakokkeli on valmista, kun se on vielä kiinteää mutta näyttää mehukkaalta

2 kommenttia:

  1. Nyt rupes tekeen mieli amerikkalaisia pannukakkuja näyttävät sen verran hyviltä

    VastaaPoista