Tehtiin siis eilen omenahyveen nimellä toimiva omenamarenkikakku. Muten onnistui hyvin mutta pinta sai hieman liikaa väriä.
Omenahyve
Omenahillo
- 1kg omenoita
- 4dl hillosikeria
- 1 sitruunan mehu (iso)
- 1 vanilja- ja/tai kanelitanko
- tilkka vettä
- Kuori ja pilko omenat.
- Laita ne ja loput aineista kattilaan.
- Keitä noin 25 minuuttia välillä sekoitellen kunnes omenat ovat läpikuultavia.
- Jäähdytä.
- Ota vanilja- ja/tai kanelitanko pois ennen käyttöä.
Sokerikakkupohja
- 2 munaa
- 1dl erikoishienoa sokeria
- 1rkl vaniljasokeria
- 1dl vehnäjauhoja
- ½tl leivinjauhetta
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (22-24cm). Voitele sekä leivinpaperi että vuoan reuna ja korppujauhota kevyesti.
- Kuumenna uuni 200°C.
- Vatkaa (huoneenlämpöiset) kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
- Kaada seos vuokaan ja paista n.20minuuttia.
- Irrota kakkupohja vuoasta ja jäähdytä.
Murotaikinapohja
- 100g voita
- ½dl erikoishienoa sokeria
- 1 kananmuna
- 2 ¼ dl vehnäjauhoja
- ½tl leivinjauhetta
- Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmuna kokoajan vatkaten.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjahe keskenään ja lisää voisokerivaahtoon.
- Pingota leivinpaperi samaan irtopohjavuokaan, jossa paistoit sokerikakkupohjan.
- Taputtele jauhoripotettu taikina vuoan pohjan peittäväksi levyksi.
- Pistele haarukalla.
- Paista 200°C noin 15minuuttia.
- Jäähdytä.
- Leikkaa sokerikakkupohja kahdeksi pyöreäksi levyksi.
- Siirrä alin levy kakun paistovuokaan.
- Levitä puolet omena hillosta pohjan päälle.
- Siirrä murotaikinalevy hillon päälle.
- Levitä loput hillosta murotaikinalevyn päälle.
- Aseta viimeinen sokerikakkulevy täytteen päälle
- peitä vuoka kelmulla ja pidä jääkaapissa muutama tunti tai anna tekytyä yön yli.
Marenki
- 5 kananmunan valkuaista
- ½tl sitruunamehua
- 3dl erikoishienoa sokeria
- 1tl perunajauhoja
- Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehu pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri joukkoon parissa erässä kokoajan hyvin sekoittaen.
- Lisää perunajauho vatkauksen loppupuolella.
- Siirrä vuosta irrotettu kakku leivinpellin päälle.
- Levitä marenki kakun reunaan ja pinnalle .
- Ruskista marenkiin kaunis pinta uunissa 200°C noin 15minuuttia tai käsittele pinta kaasupolttimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti