Translate

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Maukasta omenasta ja marengista

Tää on nyt meiän ensimmäinen kunnon postaus :) toivottavasti tykkäätte!

Tehtiin siis eilen omenahyveen nimellä toimiva omenamarenkikakku. Muten onnistui hyvin mutta pinta sai hieman liikaa väriä.


Omenahyve

Omenahillo

  • 1kg omenoita
  • 4dl hillosikeria
  • 1 sitruunan mehu (iso)
  • 1 vanilja- ja/tai kanelitanko
  •  tilkka vettä
  1. Kuori ja pilko omenat.
  2. Laita ne ja loput aineista kattilaan.
  3. Keitä noin 25 minuuttia välillä sekoitellen kunnes omenat ovat läpikuultavia.
  4. Jäähdytä.
  5. Ota vanilja- ja/tai kanelitanko pois ennen käyttöä.

Sokerikakkupohja

  • 2 munaa
  • 1dl erikoishienoa sokeria
  • 1rkl vaniljasokeria
  • 1dl vehnäjauhoja
  • ½tl leivinjauhetta

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (22-24cm). Voitele sekä leivinpaperi että vuoan reuna ja  korppujauhota kevyesti.
  2. Kuumenna uuni 200°C.
  3. Vatkaa (huoneenlämpöiset) kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
  5. Kaada seos vuokaan ja paista n.20minuuttia.
  6. Irrota kakkupohja vuoasta ja jäähdytä.

Murotaikinapohja


  • 100g voita
  • ½dl erikoishienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja   
  • ½tl leivinjauhetta


  1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää kananmuna kokoajan vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjahe keskenään ja  lisää voisokerivaahtoon.
  4. Pingota leivinpaperi samaan irtopohjavuokaan, jossa paistoit sokerikakkupohjan.
  5. Taputtele jauhoripotettu taikina vuoan pohjan peittäväksi levyksi.
  6. Pistele haarukalla.
  7. Paista 200°C noin 15minuuttia.
  8. Jäähdytä.


  1. Leikkaa sokerikakkupohja kahdeksi pyöreäksi levyksi.
  2. Siirrä alin levy kakun paistovuokaan.
  3. Levitä puolet omena hillosta pohjan päälle.
  4. Siirrä murotaikinalevy hillon päälle.
  5. Levitä loput hillosta murotaikinalevyn päälle.
  6. Aseta viimeinen sokerikakkulevy täytteen päälle
  7. peitä vuoka kelmulla ja pidä jääkaapissa muutama tunti tai anna tekytyä yön yli.


Marenki


  • 5 kananmunan valkuaista
  • ½tl sitruunamehua
  • 3dl erikoishienoa sokeria
  • 1tl perunajauhoja



  1. Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehu pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Lisää sokeri joukkoon parissa erässä kokoajan hyvin sekoittaen.
  3. Lisää perunajauho vatkauksen loppupuolella.



  1. Siirrä vuosta irrotettu kakku leivinpellin päälle.
  2. Levitä marenki kakun reunaan ja pinnalle .
  3. Ruskista marenkiin kaunis pinta uunissa 200°C noin 15minuuttia tai käsittele pinta kaasupolttimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti