Translate

torstai 27. marraskuuta 2014

Itsenäisyyspäivä!

Noin viikon päästä on itsenäisyyspäivä, jolloin moni varmasti linnottaituu TV:n ääreen seuraamaan Linnan juhlia tai katsoo ainakin vastaanoton pukuloiston. Tästä inspiroituneena päätin tehdä postauksen omista itsenäisyyspäivän menu ideoista, joista voi sitten poimia jokainen ne omat suosikkinsa.




Lohitahna pienten ruisleipien tai ruissipsien kanssa kuuluu itselläni illan Linna juhlien aikana naposteltaviin herkkuihin.

  • 400g graavilohta
  • 200g ruohosipulituorejuustoa
  • tilli
Poista kalasta nahka ja mahdolliset ruodot. Sekoita kala ja tuorejuusto monitoimikoneessatahnaksi. Lisää joukkoon silputtua tilliä.


Illan makean puolen hoitavat perinteiset joulutortut ja glögi.

Itsenäisyyspäivän lounaalle teen todennäköisesti poronkäristystä ja perunamuusia, sekä tietenkin itsetehtyä puolukkahilloa. Lounaan pääraaka-aine riippuu siitä sattuuko viikonlopun hirvipeijaisista tulemaan peuraa tai muuta mukaan. 

Perjantain Tampereen Joulutorin avajaisiltakin saattaa mukaan tulla yhtä sun toista makeaa ja suolaista.



-Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti